Μια παραλλαγή ισπανικής τάπας...
Μια παραλλαγή ισπανικής τάπας, που φτιάχνεται όμως με το τοπικό λουκάνικο τσορίθο (chorizo).
Υλικά
Υλικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 175 γρ. λουκάνικο πικάντικο ή καυτερό (χωριάτικο) κομμένο σε χοντρές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες ή κατά τη γεύση
- 500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια φορά.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, αν θέλουμε, και ρίχνουμε αρκετό νερό, ώστε μόλις να σκεπάσει τα συστατικά.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά δια περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και τα υγρό να μειωθεί κατά πολύ, γυρίζοντας τις πατάτες, αν χρειάζεται, ώστε να μαγειρευτούν καλά.
