Μια παραλλαγή ισπανικής τάπας...
Μια παραλλαγή ισπανικής τάπας, που φτιάχνεται όμως με το τοπικό λουκάνικο τσορίθο (chorizo).
Υλικά
Υλικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 175 γρ. λουκάνικο πικάντικο ή καυτερό (χωριάτικο) κομμένο σε χοντρές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες ή κατά τη γεύση
- 500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια φορά.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, αν θέλουμε, και ρίχνουμε αρκετό νερό, ώστε μόλις να σκεπάσει τα συστατικά.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά δια περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και τα υγρό να μειωθεί κατά πολύ, γυρίζοντας τις πατάτες, αν χρειάζεται, ώστε να μαγειρευτούν καλά.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.