Κεφτεδάκια πολίτικα


Δεν έχεις ξαναφάει τέτοιο κεφτέ!

Υλικά
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμότερο από ελιά, διπλοπερασμένος από τη μηχανή του κιμά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 μάτσο δυόσμος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  • Βάζουμε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ το πλιγούρι και το περιχύνουμε με 1½ φλιτζάνι βραστό νερό.
  • Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγο, μέχρι να μαλακώσει, να απορροφήσει το νερό και να κρυώσει.
  • Το βάζουμε τότε σε μια λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά (κιμά, αυγά, κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο, δυόσμο και λάδι) και τα ζυμώνουμε καλά-καλά να ενωθούν.
  • Αν το μείγμα είναι σφιχτό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Δεν είναι απαραίτητο να το βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους πιέζουμε λίγο να γίνουν πλακέ, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν και στο εσωτερικό τους.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.

gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...