Δεν έχεις ξαναφάει τέτοιο κεφτέ!
Υλικά
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμότερο από ελιά, διπλοπερασμένος από τη μηχανή του κιμά
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 - 3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
- αλάτι και πιπέρι
- 1 μάτσο δυόσμος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλεύρι για το πανάρισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
- Βάζουμε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ το πλιγούρι και το περιχύνουμε με 1½ φλιτζάνι βραστό νερό.
- Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγο, μέχρι να μαλακώσει, να απορροφήσει το νερό και να κρυώσει.
- Το βάζουμε τότε σε μια λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά (κιμά, αυγά, κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο, δυόσμο και λάδι) και τα ζυμώνουμε καλά-καλά να ενωθούν.
- Αν το μείγμα είναι σφιχτό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτο.
- Δεν είναι απαραίτητο να το βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους πιέζουμε λίγο να γίνουν πλακέ, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν και στο εσωτερικό τους.
- Συνοδεύουμε με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.
gastronomos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.