Ζαμπονοτυρόπιτα απλή και εύκολη


Απολαύστε με παγωμένη μπύρα ή ως κολατσιό.

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας (έτοιμη συσκευασία)
  • 6 φέτες καπνιστό χοιρινό μπούτι
  • 200 γρ. αναμεικτα τυριά (Emmental, gouda & edam)
  • 4 φέτες μπέικον
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • 1 αυγό
Οδηγίες
  • Αφαιρούμε την σφολιάτα από την συσκευασία και την στρώνουμε πάνω σε λαδόκολλα.
  • Με έναν πλάστη την ανοίγουμε λίγο να γίνει λίγο πιο λεπτή.
  • Στην μέση της κάθε σφολιάτας βάζουμε λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα.
  • Στρώνουμε σε κάθε φύλλο από 3 φέτες ζαμπόν προσθέτουμε από 100γρ. τριμμένα τυρία και ψιλοκόβουμε από 2 φέτες μπεϊκον.
  • Χαράζουμε τις άκρες του κάθε φύλλου και τυλίγουμε χιαστί.
  • Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC μέχρι να χρυσίσει η σφολιάτα, περίπου 40 λεπτά.

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...