Οι άνδρες βολεύονται...

0

Απλά. Τόσο απλά...

Στο τηλέφωνο ο Γιάννης. Μιλάει με τον κολλητό του.

Του λέει τα παράπονα του, σχετικά με τη γυναίκα του. Η γυναίκα του, ύστερα από δέκα πέντε χρόνια γάμου και τρία χρόνια σχέσης πριν, σύνολο δέκα οκτώ χρόνια, θέλει να χωρίσουν…

Ύστερα από αρκετή ώρα, που ο Γιάννης «τα λέει» στον φίλο του, ο φίλος του, του θέτει ένα απλό ερώτημα.
Τον ρωτάει, γιατί ο Γιάννης ΔΕΝ θέλει να αποδεχθεί την απόφαση της γυναίκας του. Στο κάτω κάτω και ο ίδιος αναγνωρίζει το γεγονός πως, μόνο τυπικά είναι ζευγάρι. Εδώ και δύο χρόνια, μένουν, ναι μεν, κάτω από την ίδια στέγη, αλλά κοιμούνται χώρια. Όσο για το σεξ; Αυτό έχει να συμβεί ακόμα περισσότερο..

Στην εύλογη απορία του φίλου του, ο Γιάννης έχει μόνο μία απάντηση. «Που να τρέχω τώρα, να αλλάζω σπίτι;!»

Απλά. Τόσο απλά, ο Γιάννης έδωσε την απάντηση, που εξηγεί το μεγαλύτερο φάσμα της συμπεριφοράς του μέσου άνδρα..

Ο μέσος άνδρας, βαριέται! Απλά. Τόσο απλά...

Βαριέται να ασχοληθεί με το νοικοκυριό, για αυτό ο μέσος άνδρας που ζει μόνος του, μένει σε σπίτια, άξια να εξερευνηθούν από επίδοξους Ιντιάνα Τζόουνς!
Βαριέται να πλύνει τα πιάτα, να βάλει πλυντήριο, να απλώσει, να σιδερώσει και όσοι μπορούν, προτιμούν να πληρώνουν μία «γυναίκα», για να τα κάνει αυτά, μερικές φορές το μήνα, εκτός και αν αγγαρέψουν κάποια φιλότιμη γκόμενα. Πολλές φορές, είναι η γκόμενα που αυτοαγγαρεύεται, ίσως και για να δείξει πόσο νοικοκυρά είναι. Ίσως πάλι, γιατί δε μπορεί να βλέπει το χάλι..

Ο μέσος άνδρας, βαριέται να κάνει μαστορέματα και μεταθέτει τις διάφορες επισκευές από αύριο, σε αύριο.

Ο μέσος άνδρας, μπορεί να κάνει τα πάντα, προκειμένου να κατακτήσει τη γυναίκα που θέλει και ποθεί, αλλά, όταν τελικά την κατακτήσει, αρχίζει να βαριέται να κάνει τα πράγματα που έκανε και αυτά που έταζε πως θα κάνει, για να την κρατήσει.

Όταν δε, προκύψει ζήτημα, από πλευράς της συντρόφου, τύπου «προς τα πού πάει η σχέση», ο μέσος άνδρας, μπορεί να προχωρήσει σε γάμο, με κύριο γνώμονα το βόλεμα του στη σχέση, έστω και ακόμα αν δεν είναι ικανοποιημένος. Που να τρέχει τώρα να βρίσκει άλλη! Βαριέται!

Κάπως έτσι, ο μέσος άνδρας οδηγεί τη σχέση στην επανάληψη. Στη ρουτίνα. Χωρίς να το καταλάβει, έχουν περάσει δέκα πέντε χρόνια. Έχει κάνει παιδιά, έχει πάρει σπίτι, με στεγαστικό δάνειο και στο μεταξύ, η στενότερη σχέση του με το σπιτικό του, είναι με την πολυθρόνα. Αυτή που βρίσκεται μπροστά από την τηλεόραση..

Όλα αυτά τα χρόνια, έχει αγνοήσει τις διάφορες κλήσεις και εκκλήσεις της γυναίκας του. Θεωρεί, πως αυτή, όπως και αυτός, θα «το ξεχάσει». Μόνο που αγνοεί, ή θέλει να αγνοεί, ένα απλό γεγονός.

Οι γυναίκες ΔΕΝ ξεχνούν. Σε αντίθεση με τους άνδρες, είναι δυνατές! Ένα πλάσμα που είναι φτιαγμένο να δίνει ζωή, άσχετα αν τελικά το πράξει, είναι εγγενώς δυνατότερο από τον τυπάκο που είναι χυμένος στον καναπέ και χαζεύει ποδόσφαιρο, αντί να χουφτώνει τη γυναίκα του!

Κάπως έτσι, ένα ωραίο πρωινό η γυναίκα του Γιάννη, είπε «τέρμα». Αυτή, σε αντίθεση με το Γιάννη, επέλεξε το δύσκολο δρόμο της αλήθειας.

Επέλεξε, να κλείσει την πόρτα στη δυστυχία και να αρχίσει την, όντως κακοτράχαλη και δύσκολη, πορεία προς το φως της ευτυχίας. Από την απόφασή της, θα ευεργετηθεί και ο Γιάννης. Άσχετα από το βόλεμα του και την αρνητική του αντίδραση, αναγνωρίζει ένα γεγονός.
Αναγνωρίζει πως και αυτός, έχει χρόνια να νιώσει όμορφα...

Σε αντίθεση όμως με τη γυναίκα του, αυτός βολεύτηκε. Αυτός, ως χαρακτηριστικός μέσος άνδρας, δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να κλείσει τη σχέση, που από καιρό είχε κάνει τον κύκλο της.

Που να έτρεχε τώρα..

Βαριόταν..

Γιώργος Παρασκευόπουλος
eternalradio
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top