Μπισκότα κανέλας


Πεντάνοστιμα και θυμίζουν τα μπισκότα που τρώγαμε μικροί!

Υλικά
περίπου 50 μπισκότα
  • 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες (σκόνη)
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • Λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα
Οδηγίες
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι.
  • Έχουμε πλέον μία ζύμη που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
  • Έπειτα την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα (επάνω σε λαδόκολα) στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη.
  • Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...