Πεντάνοστιμα και θυμίζουν τα μπισκότα που τρώγαμε μικροί!
Υλικά
περίπου 50 μπισκότα
περίπου 50 μπισκότα
- 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 αβγά
- 2 βανίλιες (σκόνη)
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- Λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι.
- Έχουμε πλέον μία ζύμη που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
- Έπειτα την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα (επάνω σε λαδόκολα) στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.
cookpad
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.