Μαρμελάδα φράουλα


υπέροχη μαρμελάδα... και πάνω απ' όλα εύκολη...

Υλικά:
  • 500 γρ. φράουλες
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
Διαδικασία:
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε απαλά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου.
  • Βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κλωνάρι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. 
  • Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...