Σφουγγάτα από την Κύθνο


συνοδεύουν ιδανικά το ούζο και το τσίπουρο.

Μικρές ομελέτες με κολοκύθι και πατάτες, σαν αλλιώτικοι κολοκυθοκεφτέδες, που συνοδεύουν ιδανικά το ούζο και το τσίπουρο.

Υλικά
  • 4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 3 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250γρ. φέτα
  • 1 μεγάλη πατάτα, τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  • Αλατίζετε τα κολοκυθάκια, τα στραγγίζετε στο σουρωτήρι και τα ανακατεύετε με το κρεμμύδι, το τυρί, την πατάτα, το δυόσμο και τα αβγά.
  • Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να σφίξει το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Κατόπιν το πλάθετε σε σφουγγάτα (σαν μεγάλους κεφτέδες) και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

olivemagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...