Πιάτα που θυμίζουν θάλασσα...
Υλικά για 4 άτομα:
Αν θέλετε μπορείτε αντί για κριθαράκι να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας ζυμαρικό και να κάνετε μακαρονάδα.
- 500 γρ κριθαράκι μέτριο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1/2 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 70 ml ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί ξηρό
- 12 - 15 μύδια με το κέλυφος (καθαρισμένα)
- 150 γρ χταπόδι βρασμένο ψιλοκομμένο
- 100 γρ καλαμάρι καθαρισμένο βρασμένο ψιλοκομμένο
- Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
- 1/2 μάτσο άνηθο στο τέλος
- Βράζουμε το κριθαράκι "al dente" και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα θαλασσινά και τα σωτάρουμε λίγο.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Μόλις ελαττωθεί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις δέσουν όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.
Αν θέλετε μπορείτε αντί για κριθαράκι να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας ζυμαρικό και να κάνετε μακαρονάδα.
exostispress
