"Κριθαρώτο θαλασσινών"

0

Πιάτα που θυμίζουν θάλασσα...

Υλικά για 4 άτομα:
  • 500 γρ κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 12 - 15 μύδια με το κέλυφος (καθαρισμένα)
  • 150 γρ χταπόδι βρασμένο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ καλαμάρι καθαρισμένο βρασμένο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
  • 1/2 μάτσο άνηθο στο τέλος
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το κριθαράκι "al dente" και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα θαλασσινά και τα σωτάρουμε λίγο.
  • Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Μόλις ελαττωθεί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μόλις δέσουν όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.
*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αν θέλετε μπορείτε αντί για κριθαράκι να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας ζυμαρικό και να κάνετε μακαρονάδα.

exostispress
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top