Πιάτα που θυμίζουν θάλασσα...
Υλικά για 4 άτομα:
Αν θέλετε μπορείτε αντί για κριθαράκι να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας ζυμαρικό και να κάνετε μακαρονάδα.
- 500 γρ κριθαράκι μέτριο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1/2 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 70 ml ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί ξηρό
- 12 - 15 μύδια με το κέλυφος (καθαρισμένα)
- 150 γρ χταπόδι βρασμένο ψιλοκομμένο
- 100 γρ καλαμάρι καθαρισμένο βρασμένο ψιλοκομμένο
- Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
- 1/2 μάτσο άνηθο στο τέλος
- Βράζουμε το κριθαράκι "al dente" και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα θαλασσινά και τα σωτάρουμε λίγο.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Μόλις ελαττωθεί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις δέσουν όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.
Αν θέλετε μπορείτε αντί για κριθαράκι να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας ζυμαρικό και να κάνετε μακαρονάδα.
exostispress
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.