Δώσε την ενέργειά σου στο να ζεις και λιγότερο στο να αποκτάς

0

Κάνε το γιατί όχι;

Δες το αλλιώς…

Βρίσκεσαι σπίτι σου ή το σπίτι σου βρίσκεται μέσα από σένα;


Πρόσεξες ποτέ πως αισθάνεσαι σαν ο χώρος που ζεις ανήκει αλλού και όχι σε σένα;

Αν ναι, είναι γιατί ζεις ανάμεσα σε πολλά αντικείμενα. Αυτά είναι που σε κάνουν να νοιώθεις σκλάβος και σε παραμερίζουν.

Επέλεξε να βάλεις στον χώρο δύο τρία το πολύ, πολύ αγαπημένα σου κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις το άγχος και το στρες που σου προκαλούν τα πολλά αντικείμενα και ταυτόχρονα πέφτοντας το μάτι σου σε πράγματα λίγα μα αγαπημένα, το μυαλό σου απελευθερώνεται και η διάθεσή σου αλλάζει.

Η κατανάλωση υλικών αγαθών αποτελεί βασικό συστατικό της κοινωνικής θέσης, της ασφάλειας αλλά και της λανθάνουσας ευτυχίας.

Σκέφτομαι άρα υπάρχω. Παραφράζοντας τον Ντεκάρτ εγώ θα σου πω, έχω χρήματα, καταναλώνω, άρα υπάρχω!

Ξέρεις πόσα ψυχικά κενά σκεπάζονται κάτω από το βαρύ πάπλωμα της κατανάλωσης;

Ένας κενός εαυτός γεμίζει πολύ εύκολα με φθαρτά υλικά αγαθά. Αυτά παρουσιάζονται ικανά να τον γεμίσουν.

Όντας όμως φθαρτά γίνονται ανάγκη και μόνιμη αγωνία μέχρι εξάρτησης, αναγκάζοντας σε να μπεις σε μια διαρκή αναζήτηση νέων αγαθών.

Το να αισθανόμαστε κυρίαρχοι επάνω στην ζωή μας και νομίζοντας πως το μέλλον εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, μας παγιδεύει σε μια σχέση εξάρτησης άμεσα συνδεδεμένη με την ψυχολογική και κοινωνική μας κατάσταση.

Δε σου λέω να μην ψωνίζεις μα γίνε λίγο πιο μίνιμαλ, πιο απλή στις αγορές σου και στον τρόπο που πνίγεις τον χώρο σου.

Αγάπησε τους ανθρώπους και μάθε να χρησιμοποιείς τα αντικείμενα. Όχι το αντίθετο.

Κάνε το χώρο σου καθαρό, σαν να μπαίνεις μετά από πένθος σε ένα σπίτι και πρέπει να το αδειάσεις.

Ξέρεις τι θα κρατήσεις;

Ό,τι έχει πραγματικά αξία για σένα ψυχική και συναισθηματική, όλα τα υπόλοιπα θα δεις ότι θα τα βρεις κακόγουστα, περιττά και άχρηστα.

Ανάγκη, απλότητα, ποιότητα, ελεύθερος χώρος, χρόνος και δράση. Αυτές οι λέξεις θα σε βοηθήσουν να βρεις ξανά την χαρά στην δημιουργία, στην επιδιόρθωση, στην εποικοδομητική κούραση, αντί στην άμεση αλλά βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση της αγοράς υλικών αγαθών.

Δώσε την ενέργεια σου στο να ζεις και λιγότερο στο να αποκτάς

Θες να επενδύσεις και να ρίξεις χρήμα στην αγορά;

Κάνε το γιατί όχι

Κάνε ταξίδια, κέρδισε εμπειρίες, ελεύθερο χρόνο για σένα, αγόρασε βιβλία, επένδυσε σε αγορές που γεμίζουν την ψυχή και το μυαλό σου και άσε την art deco πολυθρόνα που δεν λέω μπορεί να είναι καλή, μα δεν έλειπε δα και από το σαλόνι σου.

Χριστίνα Καζανιάτορα
ewoman
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top