Ρολό χοιρινό


Τι άλλο να ζητήσεις από τη ζωή...

Κρεατάκι γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον. Τι άλλο να ζητήσεις από τη ζωή... Είσαι έτοιμος για γουρουνιές;

Η κρεατοφαγία συνεχίζεται, σήμερα ωστόσο έχουμε κάτι σπέσιαλ! Θα σου πάρει λίγο περισσότερο σε χρόνο και κόπο, καταλαβαίνεις όμως ότι πρόκειται για γκράντε φαΐ...

Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό (ενημέρωσε τον χασάπη σου ότι θα το κάνεις ρολό)
  • 4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό μπέικον
  • 200 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 150 γραμ. κασέρι
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε ψιλές λωρίδες)
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • (κι αν είσαι μερακλής, βάλε και 100 γραμ. κάστανα βρασμένα)
Πώς το κάνεις

1. Άπλωσε στον πάγκο 2 φύλλα λαδόκολλας. Τοποθέτησε κατόπιν το κρέας πάνω στα φύλλα, αλατοπιπέρωσε και βάλε και το θυμάρι.

2. Άλειψε όλο το κρέας με το βούτυρο και άπλωσε κατά μήκος του όλα τα υλικά. Ρόλαρε μετά το κρέας με τη λαδόκολλα έως ότου κλείσει καλά και σφίξε τις δύο άκρες του με ένα σχοινάκι.

3. Τύλιξε την «κατασκευή» με αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ τη σε ένα ταψί.

4. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείς το αλουμινόχαρτο.

5. Προσθέτεις λίγο νερό στο ταψί και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, έως ότου ροδίσει το κρέας.

Αυτό ήταν όλο! Θα το απολαύσεις με τα χίλια...

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...