Πρότυπα και «πρότυπα»

0

Σεβασμός στους καθημερινούς ήρωες και προπάντων ηρωίδες.

Την παρατηρείς όπως περπατάει..

Δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς. Σου τραβάει το βλέμμα!

Κομψή, πανέμορφη, αεράτη, ελκυστικότατη, ερωτεύσιμη!

Γκόμενα, με τη συμβολική έννοια του όρου και ας έχει καβατζάρει τα 50!
Άνετα τη γουστάρεις, χωρίς ενοχές και αν της την πέσεις και «κάτσει», θα τη συστήνεις στους φίλους σου με καμάρι!

Μια τέτοια γυναίκα θέλεις κι εσύ! Με μία τέτοια, σκέφτεσαι, θα μπορέσεις να φτιάξεις τη ζωή σου!

Όχι, με τη συγκεκριμένη δεν θα «σχεδίαζες» να ανοίξεις σπίτι. Εσύ έχεις περάσει τα 40 και αν θέλεις οικογένεια, τότε πρέπει να στραφείς σε νεότερες ηλικίες. Δε συμφωνείς με «παρά φύση» πρακτικές, τύπου, εξωσωματική γονιμοποίηση και «μάνα ετών 55»..

Παρατηρείς λοιπόν αυτή τη 50 plus γκόμενα, με το στυλάτο και ακριβό ντύσιμο. Στο χέρι της κρατάει το μπρελόκ του ακριβού αυτοκινήτου της και αν και δεν είσαι ειδικός, αντιλαμβάνεσαι πως την τσάντα που κρέμεται από τον ώμο της, την απέκτησε καταθέτοντας στο ταμείο κάποιου μουράτου και μάλλον σνομπ καταστήματος, αρκετά χαρτονομίσματα πράσινου χρώματος..

Στην παρέα που κάθεσαι, παρατηρούν το, καρφωμένο πάνω της, βλέμμα σου. Την ξέρουν. Σου λένε για αυτή.

Σου λένε για τις άριστες σπουδές της, την άψογη επαγγελματική της πορεία, για τα ταξίδια της, τα μέρη που πάει διακοπές, τα ποσά που ξοδεύει σε ρούχα.

Σου λένε και για τους έρωτες της..

..τους λίγους έρωτες της..

Ναι, σου λένε, Εκεί δεν τα πήγε και πολύ καλά. Κανά δυό μεγάλες σχέσεις, οι οποίες δεν άντεξαν τους επαγγελματικούς ρυθμούς της. Που και που εμφανίζεται κάνας γκόμενος, άλλες φορές μιλάει για κάποια σχέση που «ψήνεται», αλλά τίποτα σοβαρό.

Μένει μόνη της στα 150 τετραγωνικά της, τα οποία έχει γεμίσει με ακριβά έπιπλα και πράγματα.
Είναι ψυχούλα, σου λένε, αλλά άτυχη στις σχέσεις της. Ώρες ώρες, είναι έκδηλο πως κατά βάθος υποφέρει από μοναξιά. Δεν μπορεί, σου λένε, να υποκρίνεται συνέχεια την αδιάφορη..

Μόνο που εσύ δεν πιστεύεις στην τύχη.
Τουλάχιστον, δεν πιστεύεις πως η πορεία ενός ανθρώπου είναι θέμα τύχης.

Η εικόνα της τύπισσας, αυτή η άψογη και ατσαλάκωτη εικόνα που είδες και σου τράβηξε το βλέμμα, έχει ήδη τσαλακωθεί. Η επιτυχία και ο πλούτος, κυριολεκτικός, ή συμβολικός, για να έχει αξία, πρέπει να μοιράζεται. Πρέπει να τον μοιράζεσαι με κάποιον..

Αυτή λοιπόν η γυναίκα που πληροί τα πρότυπα της επιτυχίας, τελικά δεν είναι και τόσο επιτυχημένη..

Στην εικόνα του μυαλού σου εμφανίζεται εκείνη η άλλη γυναίκα, που είχες δει σε ένα σπίτι.

Η εικόνα εκείνης, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είδες πριν λίγο. Σαφώς νεότερη, περίπου στα σαράντα της, αλλά ταλαιπωρημένη.

Είχε σηκωθεί χαράματα, για να πάει στη δουλειά, όπου αντιμετώπισε τον πέφτουλα προϊστάμενο και πέντε – έξι άλλα λιγούρια. Τα είχε καταφέρει και εκείνη τη μέρα και είχε κρατήσει σωστές ισορροπίες, διαφυλάττοντας την αξιοπρέπεια της.

Αργά το μεσημέρι γύρισε σπίτι της, όπου φρόντισε το νοικοκυριό της. Μόνη της. Ο άνδρας της δούλευε διπλοβάρδια, για να τα φέρουν βόλτα. Έτρεχε με το μηχανάκι, να πάει τα παιδιά στις διάφορες δραστηριότητες (φροντιστήρια, κολυμβητήρια κλπ) και αργά το βράδυ, αφού όλοι είχαν κοιμηθεί, έκατσε μόνη της 20 – 30 λεπτά, μόνο για να ηρεμήσει το κεφάλι της από το βουητό της ημέρας. Η αυριανή μέρα θα ήταν ίδια, αν όχι δυσκολότερη και αυτή έπρεπε και πάλι να τα καταφέρει..

Αυτή λοιπόν είναι το πρότυπο της επιτυχημένης γυναίκας και όχι το πλαστικοποιημένο ρομπότ της αρχής του κειμένου!

Άλλα τα πρότυπα που έχουν επιβληθεί λοιπόν και άλλα τα αληθινά πρότυπα..

Σεβασμός στους καθημερινούς ήρωες και προπάντων ηρωίδες.

Αυτοί οι αφανείς που κάνουν τον κόσμο και γυρνάει..

Γράφει ο Γιώργος Παρασκευόπουλος
eternalradio
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top