Μπακαλιάρος με σπανάκι


Η άλλη άποψη του μπακαλιάρου

Υλικά
  • 1 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πράσο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • πιπέρι κόκκινο και μαύρο
Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200°C.

argiro

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...