Σκαρώνουμε στα γρήγορα ένα λαχταριστό λεμονάτο ψαρονέφρι.
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 300 γρ. ψαρονέφρι σε φέτες
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
- 120 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 100 ml νερό ζεστό
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη ξαλμυρισμένη
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ρύζι μπασμάτι
- Ζεσταίνουμε 2 από τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και περνάμε τις φέτες κρέατος από το τηγάνι ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 2 - 3 λεπτά.
- Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το ψαρονέφρι και το κρατάμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 1 - 2 λεπτά έως ότου μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το λευκό ξηρό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ζεστό νερό.
- Όταν το μείγμα πάρει βράση ξανά, προσθέτουμε το κρέας μαζί με την κάπαρη.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας.
gastronomos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.