Ψαρονέφρι με λεμονάτη σάλτσα κάπαρης


Σκαρώνουμε στα γρήγορα ένα λαχταριστό λεμονάτο ψαρονέφρι.

Υλικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ψαρονέφρι σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
  • 120 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 100 ml νερό ζεστό
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη ξαλμυρισμένη
Για το σερβίρισμα
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ρύζι μπασμάτι
Διαδικασία
  • Ζεσταίνουμε 2 από τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. 
  • Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 
  • Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και περνάμε τις φέτες κρέατος από το τηγάνι ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 2 - 3 λεπτά. 
  • Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το ψαρονέφρι και το κρατάμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 1 - 2 λεπτά έως ότου μαλακώσει. 
  • Προσθέτουμε το λευκό ξηρό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ζεστό νερό. 
  • Όταν το μείγμα πάρει βράση ξανά, προσθέτουμε το κρέας μαζί με την κάπαρη. 
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας. 
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...