light – υγεινή εκδοχή.
Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων σε μια light – υγεινή εκδοχή είναι το παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού.
Υλικά :
Υλικά :
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλυντζάνια χυμός ντομάτας
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- 1/2 ποτήρι του κρασιού αρετσίνωτο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (2×200 γρ.)
- 2 κρόκοι αυγού
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο (ολόκληρο)
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά σε σχετικά δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με αρετσίνωτο κρασί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας , το ξύλο κανέλλας , αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα μέχρι να πιεί όλα τα “υγρά” της .
- Βράζουμε τα μακαρόνια , τα κατεβάσουμε από τη φωτιά λίγο πριν βρασουν τελείως και τα σουρώνουμε .
- Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τους κρόκους, αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε από πάνω το μοσχοκάρυδο.
- Βουτυρώνουμε ελαφριά το ταψί , προσθέτουμε τα μακαρόνια , ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε .
- Προσθέτουμε τη σάλτσα του κιμά που έχουμε ετοιμάσει και καλύπτουμε με το μείγμα γιαουρτιού.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180oC για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει .
mignatiou
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.