Τυροπιτάκια με φύλλο κανταΐφι

0

Τυποπιτάκια… το απόλυτο αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων.

Με ότι φύλλο και γέμιση και αν το φτιάξετε μέσα από μια πληθώρα συνταγών, πάντα θα είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα που θα σερβίρετε σε όλες τις περιστάσεις στην οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο κανταίφι και γέμιση 3 τυριών που λιώνει στο στόμα… Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Υλικά συνταγής

Για το φύλλο κανταϊφι:
  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 120 γρ. βούτυρο φρέσκο ή ανάμεικτο με μαργαρίνη
Για τη γέμιση τυριών:
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 ½ ποτήρι κρύο γάλα πλήρες
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο κασέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλο-θρυμματισμένη φέτα
  • 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό
Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση:
  • Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία τις 3 κ.σ. βούτυρο. Μόλις κάψει προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα και ζωηρά με σύρμα μέχρι να σκουρίνει ελαφρώς. 
  • Προσθέτετε όλο μαζί το γάλα με μια κίνηση, συνεχίζοντας το γρήγορο και ζωηρό ανακάτεμα για 1/2 λ περίπου, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια απαλή μπεσαμέλ.
  • Ρίχνετε μέσα τα τυριά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Χτυπάτε ελαφρώς το αυγό και μόλις χλιαρίνει το μείγμα τυριών το προσθέτετε και ανακατεύετε να ενσωματωθεί ισομερώς. 
  • Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα.
Για το φύλλο:
  • Aν το φύλλο κανταΐφι είναι κατεψυγμένο το αφήνετε να ξεπαγώσει καλά μέσα στη συσκευασία του για να μη ξεραθεί. Ανοίγετε το πακέτο με το κανταΐφι και με τα δάχτυλά σας το ανοίγετε και το αραιώνετε μέχρι να αφρατέψει. 
  • Παίρνετε με τα χέρια μικρές ποσότητες φύλλου “φωλίτσες” 6×8 εκ. περίπου, τις τοποθετείτε στο πάγκο εργασίας σας και στην άκρη της κάθε “φωλίτσας” βάζετε περίπου 1 κ.σ. γέμιση τυριών.
  • Τυλίγετε μικρά κανταϊφάκια, φροντίζοντας να “θωρακίσετε” μέσα το μείγμα απ” όλες τις πλευρές, και τις τοποθετείτε σε ταψί βουτυρωμένο με μπόλικο από το βούτυρο το ένα, σχεδόν στριμωχτά δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Για το ψήσιμο:
  • Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και μόλις αρχίσει να “τσιτσιρίζει” το αποσύρετε. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού περιχύνετε ισομερώς τα κανταϊφάκια. 
  • Τα ψήνετε σε καλά προσθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. 
  • Τρώγονται και ζεστά, χλιαρά ακόμα και κρύα.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top