Φρουτάλια με πατάτα και λουκάνικα


Συνταγή για παραδοσιακή κυκλαδίτικη ομελέτα

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 2 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για ακόμη 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα αυγά και ψήνουμε για 4 λεπτά.
  • Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε τη φρουτάλια, ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...