Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο


θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των πικάντικων.

Μπουγιουρντί. Ο απόλυτος πικάντικος παραδοσιακός Σαλονικιώτικος μεζές που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των πικάντικων. Μια συνταγή του Χριστοφ. Πέσκια, για να απολαύσετε ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό ή για το τέλειο μεζέ με το ουζάκι, τη μπυρίτσα ή το κρασάκι σας.

Υλικά συνταγής
  • 200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
  • 100 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κέρατο καυτερή, κομμένη σε λεπτές φέτες (κατά προτίμηση με τα σπόρια)
  • 1-2 πρέζες μπούκοβο, ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλα φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 30 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζετε τη φέτα, από πάνω τη ντομάτα, τη πιπεριά και το μπούκοβο. 
  • Καλύπτετε με το κασέρι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά. 
  • Το πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...