Κρεμμυδοτηγανίτες με μυρωδικά


η νόστιμη τηγανίτα...

Υλικά:
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 70 ml νερό
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από το φύλλωμά τους), ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι μαζί με αλάτι και ανακατεύετε. Κάνετε στη μέση μια λακκούβα και προσθέτετε το αυγό και το νερό. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύρρευστος χυλός και βάζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ανθότυρο, τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν το μείγμα βγει πολύ στεγνό, προσθέτετε κι άλλο νερό μέχρι να προκύψει ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού) σε μέτρια φωτιά να κάψει. Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, αλλά πριν αρχίσει να βγάζει καπνούς, παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας δόσεις από τον χυλό και τις τηγανίζετε για περίπου ενάμιση λεπτό από κάθε πλευρά. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα, τις βγάζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν από το περιττό λάδι σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές.
* Ταιριάζει μια δροσερή πράσινη σαλάτα με τα μυρωδικά της συνταγής, φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι.

gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...