Μια διαφορετική συνταγή που θα σας ξετρελάνει...
Υλικά
Για 2-4 άτομα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός κομμένος
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 500 γραμμάρια πέννες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές πράσινες και μαύρες
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
1. Βράζουμε τις πέννες για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
2. Στο μεταξύ, κόβουμε τις ελιές σε φέτες και τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
4. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
5. Βάζουμε τις ελιές, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
6. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και παρμεζάνα.
7. Για να διώξουμε τον πικρό χυμό, η μελιτζάνα πρέπει να κοπεί και να αλατιστεί και να παραμείνει για 30 λεπτά και μετά να καθαρίσει καλά πριν από τη χρήση.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.