Κοντοσούβλι με πατάτες στη λαδόκολλα


το τέλειο κοντοσούβλι με πεντανόστιμα και μαλακά ανάμεικτα είδη κρεάτων.

Υπέροχο κοντοσούβλι με ανάμεικτα κρέατα και πατατούλες, πασπαλισμένα με θυμάρι στη λαδόκολλα. Μια εξαιρετική συνταγή εύκολη στη παρασκευή της για το τέλειο κοντοσούβλι με πεντανόστιμα και μαλακά ανάμεικτα είδη κρεάτων. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής
  • 600 γρ. ψαχνό από μοσχαρίσια σπάλα, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 600 γρ. ψαχνό από χοιρινός ώμο, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 600 γρ. ψαχνό από μπούτι αρνίσιο, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 1 ½ κιλό πατάτες baby καθαρισμένες ή κανονικές μέτριες πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 2 γεμάτες κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες ολόκληρες
  • 1 κ.σ. χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. μουστάρδα απλή
  • αλάτι
  • λίγη ρίγανη αποξηραμένη
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνετε καλά 1 ½ φλ. νερό και διαλύετε μέσα το ζωμό βοδινού, ανακατεύοντας καλά. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.
  • Βάζετε τους κύβους κρεάτων σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη και τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα για να μαριναριστούν τα κρέατα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βγάζετε τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνετε κατά μέρος) και τους περνάτε σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκια, φροντίζοντας να βάλετε σε κάθε καλαμάκι και από τα 3 είδη κρεάτων. Κόβετε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και μοιράζετε τα σουβλάκια ανά 3 σε κάθε λαδόκολλα.
  • Προσθέτετε σε κάθε λαδόκολλα με τα 3 σουβλάκια τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατούλες αλατοπιπερωμένες. Περιχύνετε με 1-2 κ.σ. από τη μαρινάδα και τυλίγετε προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα. Τοποθετείτε τα πακέτα στο μεγάλο ταψί του φούρνου και τα ψήνετε για 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.
  • Ανοίγετε τη λαδόκολλα από το κάθε πακέτο, βγάζετε τα κρέατα από τις σούβλες και σερβίρετε το κοντοσούβλι σας με τις πατατούλες στο ζουμάκι τους μέσα στη λαδόκολλα.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...