Πεθερός! Ο άγνωστος ήρωας του γάμου!


Τι χαρακτηριστικά έχει ο πεθερός ανάλογα με το ζώδιο του;

Θέλω να διορθώσω μια αδικία και να αποκαταστήσω τον αφανή ήρωα του γάμου!

Ενώ οι γυναίκες της οικογενείας έχουν τον πρώτο λόγο στις επιλογές που αφορούν την τελετή και τις λεπτομέρειες της, ο καημένος ο πεθερός επιφορτίζεται, είτε με τις πιο άχαρες αγγαρείες και τις πιο επίμοχθες δουλειές, είτε με τις οικονομικές επιβαρύνσεις του γάμου. Είναι δηλαδή ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές και το παιδί για τα θελήματα.

Βέβαια ο ταλαίπωρος είναι πάντα έτοιμος και πρόθυμος να ικανοποιήσει αγόγγυστα, όλα τα καπρίτσια των θηλυκών μελών της οικογενείας του ώστε να είναι ευχαριστημένα μια τέτοια σημαντική μέρα. Ας δούμε με την βοήθεια της Αστρολογίας το προφίλ του κάθε πεθερού ανάλογα με το ζώδιο του.

ΚΡΙΟΣ

Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση ο πεθερός Κριός θέλει ο γάμος να είναι πρωτοποριακός, όχι μόνο να μην υστερήσει σε σύγκριση με προηγούμενους του κύκλου του αλλά και να ανοίξει και νέους δρόμους με την πρωτοτυπία και τις καινοτομίες του αφήνοντας εποχή. Πρόθυμα λοιπόν θα «ξεπουγγώσει» προκειμένου να «φανεί». Άσχετα με το ποια άλλη συμβολή είχε στην διοργάνωση του γάμου, μόνο το πόσα ξόδεψε θα του αναγνωριστεί. Θα πρέπει να αποφύγει ανταγωνισμούς και συγκρίσεις με τον γαμπρό του, επειδή έχει αυτές τις τάσεις, ώστε ο γάμος να μην μεταβληθεί σε πεδίο αντιπαραθέσεων με επίκεντρο και τελικώς θύμα την κόρη του.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο πεθερός Ταύρος, πρέπει να είναι βέβαιος ότι το σπλάχνο του δεν θα κακοπερνά στο γάμο του. Δεν θα διπλώσει ποτέ τις φτερούγες που το έχει σκεπασμένο. Θα τρέξει σαν τρελός για να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του παιδιού του, όσο ακραία και να είναι, και θα καταπιεί υπομονετικά, κάθε τι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο, προκειμένου να μην στενοχωρηθεί κανένας. Είναι ίσως ο καλλίτερος πατέρας του ζωδιακού αλλά σίγουρα ο χειρότερος παιδαγωγός γιατί τα κακομαθαίνει. Άρα, με το άγρυπνο βλέμμα του καρφωμένο στο πως πέρνα το παιδί του, δεν θα είναι και ο καλλίτερος πεθερός.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Και αυτός όπως όλοι οι πεθεροί του Ζωδιακού, έχει τρέξει, έχει πληρώσει, έχει φροντίσει. Η διαφορά βρίσκεται στην διαμόρφωση της σχέσης με τους καινούργιους συγγενείς και ιδίως με τον γαμπρό του. Αυτός πρέπει να έχει μάτια και αυτιά ορθάνοικτα στις συζητήσεις με τον πεθερό του, γιατί αυτός θα προσπαθεί διαρκώς να τον ξεψαχνίζει νοσηρά (διάβαζε ανακρίνει), να τον κάνει να ξανοίγεται και να μαθαίνει πράγματα που τον ενδιαφέρουν. Αναπόφευκτα η συζήτηση οδηγεί σε συγκρίσεις, οι οποίες κατά τον πεθερό, αποβαίνουν εις βάρος του γαμπρού. Αυτός μάλλον πρέπει να του κόψει τον βήχα, αν θέλει να περνά καλά με την γυναίκα του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Άλλος ένας στοργικός μπαμπάς ο Καρκίνος που μπορεί να γίνει και καλός και κακός πεθερός. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα είναι η ζωή του παιδιού του. Εννοείται ότι για τον γάμο θα έχει κάνει ότι ανθρωπίνως δυνατόν και με μεγάλη ευχαρίστηση, θα έχει ξεπουληθεί αν χρειάζεται, και θα το θεωρήσει επένδυση για την ευτυχία του παιδιού του. Αν το παιδί του είναι ευτυχισμένο, με μεγάλη γενναιοψυχία θα νοιώσει ότι απέκτησε άλλο ένα παιδί. Αν όμως αντιληφθεί ότι δεν είναι, ο γαμπρός (ή η νύφη) του απέκτησε έναν ορκισμένο εχθρό και να φυλαγεται.

ΛΕΩΝ

Όση χλιδή σηκώνει το πορτοφόλι του θα την εξασφαλίσει ο Λέων στο γάμο του παιδιού του. Νοιώθει ότι σαν βασιλιάς το οφείλει στο πριγκιπόπουλο του. Θα κάνει ο ίδιος ότι χρειάζεται, ενώ θα αναθέσει τα υπόλοιπα. Θα απαιτήσει το καλλίτερο χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των όσων θελήσει . Το πιο πολύτιμο δώρο που θα μπορούσε να του προσφέρει το καινούργιο πρόσωπο της οικογενείας, εκτός της αποδείξεως της αξίας του και της εγγυήσεως της ευτυχίας του παιδιού του, είναι η παραδοχή της υπεροχής του πεθερού, ο οποίος θα γίνει χαλί να τον πατούν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πολύ προσγειωμένος, σχεδόν, τι σχεδόν, απόλυτα, πεζός ρεαλιστής, ο πεθερός Παρθένος σε βαθμό εξοργιστικό. Αναρωτιέσαι αν έχει αισθήματα έτσι που είναι κρυόμπλαστρη η συμπεριφορά του. Βεβαίως και έχει, αλλά τα τρέφει μόνο προς τους εξ αίματος απογόνους του. Όλοι οι άλλοι είναι ξένοι και ίσως ίσως, προσωρινοί, υπάρχουν και τα διαζύγια! Ο Παρθένος έχει πολλές εκδοχές ανοιχτές, πάντα κρατά, μια πισινή. Αν γράψει ακίνητη περιουσία, είναι χαρακτηρισμένη προικώα, ώστε στην απευκταία περίπτωση χωρισμού να μείνει στο παιδί του. Σχολαστικός και υπολογιστής πεθερός ο Παρθένος. Όσο για την τελετή, θα κλείσει με τις προσκλήσεις και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

ΖΥΓΟΣ

Ο πεθερός Ζυγός θα αποδεχτεί κάθε τετελεσμένο, αλλά θα αμφιταλαντεύεται αρκετά μέσα του αν τελικά το βλαστάρι του πέτυχε ή όχι στην επιλογή του. Χρειάζονται πολλές αποδείξεις και χρόνος, έως ότου πείσει η altera pars ότι αξίζει την εμπιστοσύνη του για να επαναπαυτεί ότι ο γάμος είναι πτυχωμένος. Θα κάνει βέβαια, το καθήκον του προσφέροντας το καλλίτερο στις ετοιμασίες και την τελετή και θα περιμένει που θα κάτσει η μπίλια, συγγνώμη, το τάσι της ζυγαριάς, ήθελα να πω!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Εδώ έχουμε να κάνουμε με Το Σκληρό Καρύδι! Ζόρικος, προστατευτικός, αυστηρός κριτής, καχύποπτος, απαιτητικός σε ότι αφορά την ευτυχία του παιδιού του. Θα περάσει τον/την υποψήφιο/α από ψιλό κόσκινο και σαράντα κύματα πριν υπάρξει η αποδοχή του. Επειδή είναι διαισθητικός, κάθε τι που δεν έχει πόδια να σταθεί το καταλαβαίνει, και αν το προφίλ του/της υποψήφιου δεν είναι ικανοποιητικό και στα στάνταρντ του, πρέπει να το βελτιώσει επειγόντως και προκαταβολικά πριν από την πρώτη γνωριμία. Αλλιώς μαύρο φίδι που τον/την έφαγε!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τον πεθερό Τοξότη μπορείς να τον συνεπάρεις και να είναι με το μέρος σου από την αρχή, αρκεί να του περιγράψεις τα μεγαλεπήβολα σχέδια σου που έχεις για το μέλλον. Οι φιλοδοξίες σου θα τον κάνουν συμμέτοχο και θα προσφέρει όση περισσότερη βοήθεια μπορεί. Είναι ο πεθερός-παιδί που συναρπάζεται με περιπέτειες και μακρινά ταξίδια σε εξωτικά μέρη. Τις ετοιμασίες και τον γάμο θα τις χαρεί σαν πανηγύρι και αφορμή για ξεφάντωμα, μια αλλαγή στην καθημερινότητα του. Είναι αδύνατον να έχει κανείς προστριβές με αυτόν. Ίσως δημιουργεί τις ιδανικότερες φιλικές σχέσεις!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο πεθερός Αιγόκερως, πρέπει να κερδηθεί στην μάχη των εντυπώσεων από την πρώτη στιγμή. Ο έλεγχος θα είναι εξονυχιστικός και τα όποια συμπεράσματα δύσκολα θα ανατραπούν αν δεν είναι ευνοϊκά. Θα του μετρήσει η σοβαρότητα, η αξιοπρέπεια, η επαγγελματική επάρκεια, η εργατικότητα και η εξυπνάδα. Αυτά κατοχυρώνουν ότι δεν θα λείψει κάτι από το παιδί του. Σε ότι αφορά τον γάμο και τα προκαταρκτικά του, θα επιστρατεύσει την σχολαστικότητα του, λεπτολόγος καθώς είναι, ώστε να επιτευχτεί η τελειότητα. Και μάλλον θα το πετύχει!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ένας άνετος άνθρωπος είναι παντού άνετος. Πεθερός ή οχι, ο αντισυμβατικός Υδροχόος δεν αλλάζει. Δεν θα μπει στην παγίδα της κριτικής, δέχεται τους πάντες όπως είναι, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα, αλλά πάντα καιροφυλακτεί ο κίνδυνος της απομυθοποίησης. Κανείς και τίποτε από όσα του παρουσιάζονται δεν πρέπει να είναι ψεύτικα, κάλπικα, πλαστά, ιδίως οι υποψήφιοι σύντροφοι ζωής των παιδιών του. Η εικόνα που θα του παρουσιαστεί πρέπει να είναι αληθινή, να ισχύει! Στον γάμο, δεν υπάρχει τίποτε που δεν θα έκανε η δεν θα βοηθούσε, δεν είναι κανένας ψηλομύτης που δεν θα καταδεχόταν να αναμιχτεί.

ΙΧΘΥΣ

Ο πεθερός Ιχθύς σου δίνει την εντύπωση ότι είναι ανήλικος, ανώριμος, ονειροπαρμένος, αφελής. Η πραγματικότητα είναι ότι τα πολλά καλά συναισθήματα που εκφράζει, απέχουν πολύ από μια ψυχρή λογική θεώρηση της πραγματικότητας. Ας μην είμαστε τόσο σκληροί και ας αρκεστούμε να πούμε πιο κομψά, απροσγείωτος και καθόλου ρεαλιστής. Θα μείνει αμέτοχος σε ότι αφορά την επιλογή του παιδιού του, Άλλωστε άλλη φοράει τα παντελόνια στο σπίτι. Αυτός απλά θα δίνει στο παιδί του αυτό που έχει, στοργή και ότι βοήθεια του ζητηθεί.

e-zwdia

Related Posts