Πένες στο φούρνο με καπνιστό χοιρινό, ντομάτα και γραβιέρα

0

Μια εύκολη συνταγή για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής
  • 400 γρ. πένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 300 γρ. καπνιστό χοιρινό σε κυβάκια
  • 130 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
  • 1 ½ κ.σ. αλεύρι
  • 400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό βράζετε τις πένες “αλ τέντε” 2 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία. Τις στραγγίζετε καλά, τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τις βράσατε και τις λαδώνετε με 2-3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
  • Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 3 λ. Προσθέτετε το καπνιστό χοιρινό και το καλαμπόκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά για 2 λ επιπλέον. Ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύετε, ρίχνετε το ντοματοχυμό και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να συνδυαστούν.
  • Σε πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 5,5 εκ. βάθος , και βάση 17×24 εκ. περίπου, ρίχνετε τις πένες, τις περιχύνετε με το μείγμα σάλτσας ντομάτας και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε από πάνω το τυρί και ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λ. Αν πάρει γρήγορα χρώμα το τυρί, σκεπάστε το με λίγο αλουμινόχαρτο.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top