Ρεβύθια με λιαστή ντομάτα στη γάστρα

0

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο όσπριο.

Μια Ρεβυθάδα στη γάστρα με λιαστές ντομάτες με απίστευτη γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα στο νερό αποβραδίς
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Αφήνουμε από αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό. Τα στραγγίζουμε τα πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λ. Μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά, με άφθονο κρύο νερό. 
  • Τα μεταφέρουμε στη χύτρα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν και λίγο παραπάνω. Τα ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός τα “ξαφρίζουμε”.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης, κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15-20 λ. Εν” τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Μεταφέρουμε τα ρεβίθια στη γάστρα προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για 30 λ. 
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λ ακόμα ή μέχρι να σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια. 
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
theonewithallthetastes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top