Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια

0

γευτείτε ένα απολαυστικό πιάτο με μαλακή χοιρινή μπριζόλα.

Υπέροχες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια. Αποδεδειγμένα οι χοιρινές μπριζόλες είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα των ελληνικών νοικοκυριών που όπως και να το μαγειρέψουν το σίγουρο είναι ότι εύκολα και γρήγορα θα έχουν στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι ένα γευστικότατο, χορταστικό πιάτο που όλοι θα απολαύσουν. Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή για να γευτείτε ένα απολαυστικό πιάτο με μαλακή χοιρινή μπριζόλα με λαχανικά σερβιρισμένη με ρύζι ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας… καλή σας όρεξη!!!

Υλικά συνταγής
  • 6 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, χοντροκομμένες (σε πάχος περίπου 3 εκ.)
  • 60 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψού
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, κομμένες σε κομμάτια
  • 5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 6
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και τις σοτάρετε στο ζεστό ελαιόλαδο σταδιακά, σε 2-3 δόσεις, ίσα που να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σκεπάζετε με μεγάλο πιάτα για να διατηρηθούν ζεστές.
  • Στο ίδιο ζεστό τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσετε, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για περίπου 1 λ επιπλέον.
  • Προσθέτετε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το βαλσαμικό ξύδι, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε και το μαϊντανό ανακατεύετε, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 2-3 λ.
  • Στρώνετε τις μπριζόλες σας σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τις περιχύνετε με το μείγμα λαχανικών του τηγανιού. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30-35 λ, γυρνώντας τες στο μέσον του ψησίματος για να ψηθούν καλά και από την άλλη πλευρά. Συνοδεύετε το φαγητό σας με πιλάφι, ή πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή απλά με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και … καλή σας όρεξη!
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top