Ό,τι κι αν λέτε, ο Αύγουστος διαρκεί ως τον Οκτώβρη

0

Πες πως φέτος οι μπαταρίες πρέπει να γεμίσουν λίγο περισσότερο...

Μικροί περιμέναμε πώς και πώς να κλείσουν τα σχολεία και να αρχίσει το καλοκαίρι, κι όταν έφτανε η στιγμή να ανοίξουν ξανά, αυτό σήμαινε το τέλος του καλοκαιριού. Η λύπη μας τεράστια, το ίδιο κι η έκπληξή μας για το πόσο γρήγορα φεύγουν οι μέρες όταν τις περνάμε καλά.

Και τώρα που μεγαλώσαμε, τι αλλάζει; Η σχολική χρονιά δεν είναι αυτή που θα δώσει το σήμα για το τέλος, αλλά η δουλειά, οι άδειες που ξεζουμίστηκαν κι ο φόρτος που περιμένει ανυπόμονα. Τα συναισθήματα, όμως, ίδια. Τα μαυρισμένα μας κορμιά αναγκάζονται να ξεχάσουν παραλίες και κοκτέιλ και να γυρίσουν στη ρουτίνα του χειμώνα, καθώς αναρωτιόμαστε πώς έφυγε άλλο ένα καλοκαίρι και δεν το καταλάβαμε.

Το να μεγαλώνεις, όμως, εκτός από ευθύνες δίνει κι ελευθερία, έτσι λέω φέτος να αποφασίσουμε εμείς πότε θα τελειώσει το καλοκαίρι. Μέσα; Έχουμε την απίστευτη τύχη να ζούμε σε μια χώρα όπου η θερμοκρασία επιτρέπει μπανάκια και σορτς μέχρι τον Οκτώβρη -ξέρετε, ο ήλιος δε φεύγει με το τέλος του Δεκαπενταύγουστου. Οκ, στις δουλειές μας ας γυρίσουμε, τι μας σταματάει, όμως, απ’ το να συνεχίσουμε να βολτάρουμε σε μπαρ τα βράδια; Τι μας απαγορεύει να συνεχίσουμε τις αποδράσεις μας τα Σαββατοκύριακα σε όμορφες -έστω κοντινές- παραλίες; Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για τον οποίο πρέπει να σταματήσουμε να δροσιζόμαστε με παγωτό; Μπορεί κανείς να δώσει επιχείρημα υπέρ του να χάσουμε από τώρα το ελκυστικό μας μαύρισμα; Δε νομίζω!

Τα καλοκαίρια γινόμαστε όλοι λίγο πιο χαλαροί, λίγο πιο εύθυμοι, λίγο -έως πολύ- πιο ερωτεύσιμοι. Είναι η περίοδος που περνάμε χρόνο με αγαπημένους φίλους για να θυμηθούμε τα παλιά μας και να γελάσουμε μέχρι δακρύων. Η περίοδος που θα δούμε και συγγενείς με πιο χαλαρή διάθεση και θα κάνουμε ποιοτικές συζητήσεις, καμία σχέση με αυτές της καθημερινότητας. Είναι επίσης η περίοδος που θα κάνουμε όμορφες νέες γνωριμίες, που μπορεί να κρατήσουν, μπορεί κι όχι. Θα φλερτάρουμε χωρίς ενδοιασμό λες και με κάποιο μαγικό τρόπο η θερμοκρασία ανεβαίνοντας λιώνει συστολές κι ανασφάλειες.

Εναλλακτικά, θα πάρουμε το ταίρι μας και μια βαλίτσα και θα την κάνουμε για νέους προορισμούς κι εκεί στις διακοπές θα αγαπηθούμε πιο πολύ, θα ξεχάσουμε καβγαδάκια και γκρίνιες και θα θυμηθούμε αυτά που ερωτευτήκαμε. Θα νιώσουμε πιο όμορφοι, πιο αισιόδοξοι, πιο έτοιμοι. Το καλοκαίρι, εν ολίγοις, είναι η περίοδος που δημιουργούμε αναμνήσεις, να ‘χουμε να θυμόμαστε το χειμώνα.

Ας πούμε λοιπόν φέτος πως αυτή η μαγική περίοδος θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβρη. Ας της δώσουμε μια παράταση, γιατί οι δύσκολοι χειμώνες επιβάλλουν μεγάλα κι όμορφα καλοκαίρια. Πες πως φέτος οι μπαταρίες πρέπει να γεμίσουν λίγο περισσότερο, ο χειμώνας τις άδειασε εντελώς.

Μην αλλάζετε, λοιπόν, ακόμη τα ρούχα στις ντουλάπες, κρατήστε τα μαγιό εκεί που να τα φτάνετε γιατί έχουμε καιρό μπροστά μας. Λέμε«ναι» στις μπίρες στην άμμο κάτω από αστέρια, μέχρι που να μας αναγκάσει ο καιρός να κάνουμε αλλιώς. Μέχρι τότε, καλό μας καλοκαίρι!

Γράφει η Μόνα
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top