Να τη φιλήσω ή θα με πει λιγούρη;

0

θα νιώθεις όλες τις αγωνίες όλων των ραντεβού.

(Οδηγός Επιβίωσης στο 2ο Ραντεβού)

Μεγάλη κουβέντα γίνεται κάθε φορά για το πώς θα προετοιμαστείς για το πρώτο ραντεβού και τόνους μελάνι έχει χυθεί για το τι πρέπει να προσέξει κάποιος, έτσι ώστε να είναι επιτυχημένο. Διότι κατά γενική ομολογία, η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει και καθορίζει τη συνέχεια.

Όλοι λοιπόν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τα πάνε εξαιρετικά προσέχοντας κάθε μικρή λεπτομέρεια, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και σε επίπεδο θεματολογίας. Όλα είναι άψογα και η τελική μάχη ξεκινάει για να κατακτηθούν οι καλές εντυπώσεις.

Μέχρι σήμερα όμως. Γιατί σας έχω νέα:

Το σωστό το ραντεβού, αυτό που θα καθορίσει τη γενικότερη συνέχεια, δεν είναι το πρώτο, αλλά το δεύτερο. Γιατί ως γνωστόν, ο διάβολος κρύβεται στο δεύτερο (καλά και στις λεπτομέρειες). Το γιατί είναι πολύ εύκολο.

Έχοντας δεχτεί να βγει και δεύτερη φορά μαζί σου, έχεις θεωρήσει εξ ορισμού ότι της αρέσεις εμφανισιακά, της αρέσουν αυτά που λες και είσαι πεπεισμένος πως ό,τι και εάν συμβεί εφ´ εξής, το πράγμα θα κυλήσει σίγουρα εύκολα για τα επόμενα 5-10 ραντεβού.

Αμ δε! Εκεί λοιπόν που είσαι σίγουρος πως παίζεις δυνατά στις τρεις, ελαφριές μεν, βασικές δε κατηγορίες (εμφάνιση, σκέψη και τρόπους), έρχεται η χαλάρωση και εκεί που στην αρχή ήταν όλα μελετημένα, τώρα έρχεται ο πραγματικός εαυτός να χαλάσει την «αμελέτητη» εικόνα.

Συνεπώς έχουμε κάποιες βασικές διαφορές που θέλουν προσοχή.

Ξεκινάμε:
  1. Στο πρώτο ραντεβού έχεις φτάσει στην ώρα σου, μπορεί και νωρίτερα. Στο δεύτερο εάν είσαι λίγο ασυνεπής, να το στήσιμο. Βαθμός: -2
  2. Στο πρώτο είχες φροντίσει να πας στην άλλη άκρη της Αθήνας για να την συναντήσεις. Στο δεύτερο σκέφτεσαι και κάτι πιο κοντά σε εσένα, π.χ κάτω από το σπίτι σου. Βαθμός: -1
  3. Αρχικά έχεις ντυθεί άψογα, στο δεύτερο, ε, κάνει και λίγο ζέστη, είναι και καλοκαιράκι, να τη η βερμούδα. Βαθμός: -2
  4. Προφανώς και έχεις κεράσει στο πρώτο. Ε, καλά, κερνάς και στο δεύτερο, πόσο τραγικός πια να είσαι… θέλεις και γυναίκα. Βαθμός: 0 (το θεωρεί δεδομένο)
  5. Αρχικά έδειχνες οτι σε ενδιαφέρει η μόδα, τα παπούτσια, ακόμα και εάν το λεοπάρ είναι στη μόδα ακόμα. Τώρα ρίχνεις κλεφτές ματιές στη γιγαντοοθόνη που ο Αστέρας Τρίπολης με τον Πανθρακικό, δίνουν φιλικό προετοιμασίας. Αφού είπαμε, το δεύτερο είναι στην καφετέρια κάτω από το σπίτι που δείχνει μονίμως αθλητικά. Τι, δεν το είπαμε αυτό; Βαθμός:-4
  6. Η θεματολογία στο πρώτο είναι γενική και προσανατολισμένη στα ενδιαφέροντά της, ενώ παράλληλα της εκφράζεις και τα πολλά δικά σου. Μη σε περάσει για κανέναν βαρετό no lifer. Ε, στο δεύτερο της λες ότι σου αρέσει να βλέπεις και μπάλα (πωωωωωωω τι της είπε!!!!) Βαθμός:-10
  7. Τέλος, βασική διαφορά είναι ότι στο πρώτο, δε σου πάει καν στο μυαλό να την φιλήσεις. Στο δεύτερο έχεις όμως το δίλλημα. Να τη φιλήσω και να με πει λιγούρη; Να μην τη φιλήσω και να με βάλει σε friend zone; Μην το σκέφτεσαι, καν το και όπου βγει. Βαθμός:+- 20 (ανάλογα την περίπτωση)
Το παρόν κείμενο έχει πρόθεση να επιστήσει την προσοχή όχι μόνο στο δεύτερο ραντεβού, αλλά και στο τρίτο, τέταρτο κλπ, γιατί η διαδικασία του να γνωρίσεις έναν ενδιαφέροντα άνθρωπο (αυτό το έχεις ξεκαθαρίσει μέσα στα πρώτα λεπτά του πρώτου) είναι τόσο ξεχωριστή, που αξίζει να συμβαίνει κάθε επόμενη φορά. Κάθε επόμενη, μέχρι να βρεις αυτόν τον άνθρωπο που θα είσαι χρόνια μαζί του και κάθε φορά που θα τον συναντάς, θα νιώθεις όλες τις αγωνίες όλων των ραντεβού, ασχέτου σειράς…

Του Χρήστου Μίαρη
anapnoes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top