Κυπριακός Ταβάς


Κυπριακή παραδοσιακή συνταγή για ταβά που πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά:
  • 1 κιλό κρέας αρνίσιο ή χοιρινό, κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 3-4 κρεμμύδια μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 5-6 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε φέτες
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (αλεσμένο)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 1 φλιτζανάκι κρασί ξηρό κόκκινο
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε ένα ταψί το κρέας, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.
  • Τα ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί.
  • Ανακατεύουμε ξανά και σκεπάζουμε το φαγητό μας με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 3 ώρες σε μέτριο φούρνο.
  • Στις δυόμισι ώρες ελέγχουμε το φαγητό μας.
  • Ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στο φούρνο.
Καλή Όρεξη!

xs-recipes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...