Κυπριώτικο κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά


Πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά
  • 2 κουταλιές φυτικό λάδι ή μαργαρίνη
  • 500 γρ. άπαχος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 ραβδάκι κανέλλα
  • 2 κουταλιές τοματοπολτός
  • 1 φλιτζ. καυτό νερό
  • 1 λίτρο ζωμός κρέατος (το ίδιο με τον κιμά)
  • 1,25 φλιτζ. κριθαράκι
  • Μαϊντανός
Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι και λιώνουμε μέσα τον κιμά με ένα πιρούνι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φύγει το χρώμα του ωμού κρέατος.

2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι κατά τη γεύση, τα μπαχαρικά και τον τοματοπολτό διαλυμένο στο καυτό νερό.

3. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και μετά αφαιρούμε τα μπαχαρικά.

4. Προσθέτουμε τον καυτό ζωμό και το κριθαράκι και περνάμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πήλινο σκεύος. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο.

5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό και να απορροφηθούν όλα τα υγρά, ανακατεύοντας μια φορά.

6. Το βγάζουμε από το φούρνο και το καλύπτουμε με ένα πανί κουζίνας, για να απορροφήσει την υγρασία.

7. Το σερβίρουμε ζεστό και γαρνιρισμένο με μαϊντανό.

yumyum

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...