για ένα υπέροχο οικογενειακό γεύμα.
Μια πολύ απλή, εύκολη, οικονομική συνταγή (από εδώ) για ένα πολύ νόστιμο πιάτο.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
- 120 γρ. μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κουτιά (800 γρ. σύνολο) ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
- Βράζετε “αλ τέντε” τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το μπέϊκον για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανά.
- Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λ ακόμα.
- Ρίχνετε το σκόρδο, το πελτέ και τη πάπρικα και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
- Ρίχνετε τις ντομάτες κονκασέ, λίγη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη “πιάσει” στο κάτω μέρος.
- Κρατάτε λίγο νερό από τη κατσαρόλα που βράζετε τα μακαρόνια. Σουρώστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα μέσα στο μεγάλο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά να καλυφτούν καλά τα μακαρόνια με τη σάλτσα.
- Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.