Μπιφτέκια πικάντικα με κάπαρη και μουστάρδα


Υπέροχα, ζουμερά μπιφτέκια με κάπαρη και μουστάρδα.

Μια εύκολη συνταγή για πικάντικα μπιφτέκια για να τα απολαύσετε σαν μεζέ με το ουζάκι σας ή σαν κύριο πιάτο με πατατούλες φούρνου ή με μεγάλη πράσινη σαλάτα με βρασμένα ή ωμά λαχανικά επιλογής σας.

Υλικά συνταγής
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • 5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 1 φλ. τσαγιού ανθρακούχο νερό
  • 1 φλ. τσαγιού μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο ταψί που να χωράει 8 μπιφτέκια. 
  • Πολτοποιείτε στο multi τη κάπαρη μαζί με το κρεμμύδι και τη μουστάρδα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τους 2 κιμάδες, τη τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το πολτοποιημένο μείγμα με τη κάπαρη, το ανθρακούχο νερό και το μαϊντανό. 
  • Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Λαδώνετε πάλι καλά τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. 
  • Τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε (προαιρετικά) με πατάτες φούρνου
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...