Σκαλτσούνια

0

Η νηστεία είναι μια πολύ καλή αφορμή για να φτιάξουμε τα σκαλτσούνια...

Πασχαλινά υπέροχα, πανεύκολα, νηστίσιμα σκαλτσούνια γιατί…. κάπως έτσι φτάνουμε στο Πάσχα …… και κάποιοι από εμάς νηστεύουμε. Η νηστεία είναι μια πολύ καλή αφορμή για να φτιάξουμε τα σκαλτσούνια μας και να τα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 1 φλ.τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
  • 1 μήλ0 τριμμένο
  • 100-150 γρ. μαρμελάδα μήλου ή μαρμελάδα φράουλας ή άλλη της αρεσκείας σας
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/2- 1 κ.γ. κανέλα
  • κανέλα σκόνη
  • ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε ένα μπολ βάζετε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. [Αντί για τις προανεφερόμενες μαρμελάδες μπορείτε να βάλετε ότι μαρμελάδα έχετε στο ψυγείο σας ή γλυκό κουταλιού. Αν δεν έχετε τίποτα από αυτά προσθέστε και άλλο 1 μήλο].
  • Ανακατεύετε απαλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε στην άκρη να ομογενοποιηθούν τα αρώματά τους και οι γεύσεις τους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι (κρατείστε 1 κούπα), προσθέτετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε με το χέρι ή το ειδικό εργαλείο του μίξερ μέχρι να πετύχετε μια λεία ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ μαλακή και εύπλαστη γι” αυτό θα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι που κρατήσατε μέχρι να αποκτήσετε τη ζύμη που θέλετε.
  • Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθετε σε μπάλες και ανοίγετε φύλλα με πλάστη, πάχους 3 εκ. περίπου, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ ή με το πιατάκι από ένα φλιτζάνι, κόβετε τα φύλλα σε στρογγυλά κομμάτια.
  • Παίρνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού μια μικρή ποσότητα της γέμισης και τη τοποθετείτε στην άκρη κάθε κομματιού. Διπλώνετε σαν να φτιάχνετε ένα μισοφέγγαρο . Κολλάτε τις άκρες της ζύμης για να μην ανοίξουν. [*]
  • Τα τοποθετείτε σε καλά λαδωμένο αντικολητικό ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
[*] Για να κολλήσετε στις άκρες τη ζύμη για να γίνουν μισοφέγγαρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο μέλι ή μαρμελάδα, που θα αλείφετε με πινελάκι.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top