Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, γιαούρτι και μουστάρδα


Μια συνταγή για ένα αγαπημένο ορεκτικό.

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, γιαούρτι και μουστάρδα που σίγουρα θα απολαύσετε σαν συνοδευτικό με τα ψητά σας μπιφτέκια, μπριζόλες ή ψάρια.

Υλικά συνταγής

Για τις πατάτες:
  • 1 1/2 κιλό περίπου πατάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρεδάκια
  • 3 κρεμμυδάκια χλωρά, ψιλοκομμένα
  • 3 φέτες κοτόπουλου βραστό ή καπνιστό σε κομμάτια
  • 1/3 φλ. τσαγιού άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ξύδι ή χυμό 1 λεμονιού
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
Εκτέλεση συνταγής

Για τις πατάτες:
  • Πλένετε καλά τις πατάτες με τις φλούδες τους και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, που να τις σκεπάζει, για 30-40 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά, χωρίς όμως να λιώσουν. 
  • Τις κατεβάζετε από τη φωτιά τις στραγγίζετε και μόλις μισοκρυώσουν τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
  • Τοποθετείτε τις κομμένες πατάτες σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ξερά και χλωρά κρεμμύδια, τις φέτες κοτόπουλου σε κομμάτια, τον άνηθο ή μαϊντανό, το ξύδι ή λεμόνι, το λάδι και αλατοπιπερώνετε. 
  • Ανακατεύετε καλά, αλλά προσεκτικά για να μη διαλυθούν οι πατάτες, μέχρι να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Για τη σάλτσα:
  • Σε μπολ βάζετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και ανακατεύετε ζωηρά με ένα πηρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 3 υλικά.
  • Ρίχνετε τη σάλτσα στο μπολ με το μείγμα με τις πατάτες, ανακατεύετε καλά και βάζετε για 1/2 ώρα τη πατατοσαλάτα στο ψυγείο να ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις. 
  • Σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσινο μέρος και προαιρετικά με λίγη κάπαρη.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...