Καλαμαράκια κρασάτα


Συνοδεύστε τα με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε τα.

Μια συνταγή πολύ εύκολη, απλή και γρήγορη για νόστιμα καλαμαράκια.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα ξεπαγωμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 100 ml ντοματοχυμό
  • 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Καθαρίζετε, πλένετε τα καλαμαράκια, τα κόβετε σε φέτες και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
  • Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο πασπαλισμένα με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, ανακατεύοντας, μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτετε τα καλαμαράκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ περίπου. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί ρίχνετε το πελτέ και ανακατεύετε να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοχυμό, 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και αλατοπίπερο.
  • Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καλαμαράκια και πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...