Μοσχαράκι με φασολάκια


Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο.

Μοσχαράκι με φασολάκια και κόκκινη σάλτσα για να ένα υπέροχο γεύμα, για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής
  • 1 ½ κιλό μοσχαράκι, ελιά ή σπάλα, σε μικρούς κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι ή 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο multi
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κρέας μέχρι να ροδίσει και θωρακισθεί απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1-2 λ.
  • Προσθέτετε το ντοματοπελτέ και τον “τρίβετε” στη βάση της κατσαρόλας για να βγάλει τη γεύση και τα αρώματά του. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το μπαχάρι, πιπέρι τη ζάχαρη και 2 φλ. ζεστό νερό (ή ζωμό βοδινού). Σκεπάζετε το σκεύος σας, χαμηλώνετε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και σιγοβράζετε το φαγητό για 50-60 λ.
  • Προσθέτετε τα φασολάκια και αλάτι, αυξάνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα απαλά με ξύλινη κουτάλα, για 20-30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας τα φασολάκια. Προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό (αν χρειαστεί διότι τα φασολάκια θα βγάλουν και τα δικά τους υγρά).
* Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 καρότα, καθαρισμένα σε ροδέλες, μαζί με το κρέας να βράσουν καλά.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...