Αρνάκι γκιούλμπασι στη λαδόκολα

0

Απολαύστε το λοιπόν….

Ένας υπέροχος, μοσχοβολιστός, τρυφερός μεζές. Αρνάκι γκιούλμπασι. Δεν μπορείς να αντισταθείς ούτε στη θέα του, ούτε στη μυρωδιά του, ούτε στη γεύση του.

Υλικά

• 1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο
• 100-150 γρ.κεφαλοτύρι σκληρό
• 8 σκελίδες σκόρδο
• 50-70 γρ. βούτυρο
• 1 ½ λεμόνι
• Αλάτι
• Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220-250 βαθμούς κελσίου.
  2. Πλένετε το κρέας και το καθαρίζετε από το πολύ λίπος του και το τρίβετε με το λεμόνι.
  3. Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγετε 10 περίπου μικρές τρυπούλες, μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι κεφαλοτύρι και πιπέρι.
  4. Αλατίζετε το κρέας γύρω-γύρω και τρίβετε με το πιπέρι.
  5. Το τυλίγετε πολύ καλά σε δυο μεγάλες λαδόκολλες και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής και το βάζετε στο φούρνο.
  6. Έπειτα χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες, στους 180C.
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top