Mίνι τραγανά κουραμπιεδάκια

0

Μοσχοβολιστά και πεντανόστιμα μίνι τραγανά κουραμπιεδάκια.

Μια συνταγή για το πατροπαράδοτο Ελληνικό γλυκό των Χριστουγέννων σε μια εύκολη ανάλαφρη εκδοχή. Η καλύτερή σας… αμαρτία για τις μέρες των Χριστουγέννων. Απολαύστε τα!!!

Υλικά συνταγής
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κοφτό κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλο σε σκόνη [*]
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 130 γρ. καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα, κομμένη σε κομματάκια
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη (όση πάρει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) για επικάλυψη
Εκτέλεση συνταγής
  • Απλώνετε την αμυγδαλόψιχα στο ταψί του φούρνου σας και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 8-10 λ. Την αφαιρείτε από το φούρνο και τη κόβετε σε κομματάκια. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και στρώνετε 1 μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος.
  • Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 15 λ περίπου ή μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα, ή σαν σαντιγί. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες).
  • Προσθέτετε τους κρόκους, έναν τη φορά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη για να ενσωματώνονται. Κρατάτε στην άκρη 3-4 κ.σ. αλεύρι. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και εναλλάξ τη σκόνη αμυγδάλου και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
  • Δοκιμάζετε αν η ζύμη είναι μαλακιά, βουτυράτη (όχι σφιχτή) και να πλάθετε εύκολα και αν απαιτηθεί προσθέτετε και τις υπόλοιπες 3-4 κ.σ. αλεύρι μαζί με το κονιάκ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
  • Πλάθετε 30 μισοφέγγαρα μήκους 4 εκ. περίπου, τα στρώνετε στο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ (ανάλογα με το μέγεθός τους) περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και “σκάσουν”. Αν χρησιμοποιήσετε 2 ταψιά θα τα ψήσετε ένα ένα. Τα αφαιρείτε από το φούρνο αφήνετε τους κουραμπιέδες για 10 λ να “σταθούν” μέσα στο ταψί και μετά τους μεταφέρετε προσεκτικά σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  • Κοσκινίζετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη σε ένα ταψί. Απλώνετε από πάνω τα κουραμπιεδάκια και από πάνω τα πασπαλίζετε ξανά με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε.
[*] Αμύγδαλο σε σκόνη θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετς.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top