Η ζωή σου άνθρωπε χρειάζεται και τις καταιγίδες


Αλήθεια, είναι στιγμές που αξίζει να τις ζεις!

Τα πάντα φαίνονται όλα τόσο ήσυχα και ήρεμα μετά την καταιγίδα.
Όσο καταστροφική και αν είναι στο τέλος της ημέρας, τα πάντα ξεκαθαρίζουν και ο ουρανός ξαναβρίσκει το χρώμα του και η φύση τον εαυτό της. Το ίδιο και η ψυχή σου.

Να ξέρεις, στη ζωή είναι χρήσιμες αυτές οι καταιγίδες, αυτό το ξέσπασμα. Ο άνθρωπος όταν ξεπεράσει τα όρια του, ξεσπά. Διότι έχει ανάγκη την επιστροφή του σε κατάσταση ηρεμίας. Ο άνεμος, τα σύννεφα, μαζεύονται όλα ένα ένα, σαν ένα ηφαίστειο που μαζεύει όλη την ενέργεια του, βράζει αργά αργά για να εκραγεί και να χύσει την καυτή του λάβα.

Άφησε τον εαυτό σου να αφεθεί στην πορεία της καταιγίδας, διότι θα είναι στο μέρος σου στο τέλος της ημέρας. Δες την, τώρα που είναι έτοιμη να σαρώσει τα πάντα στη διάβα της. Δες, πως τυλίγει τα δέντρα, πώς αιωρούνται τα πάντα, τη βροχή που πλημμυρίζει τα σοκάκια. Αγγίζει τα πάντα. Μαζί με εσένα. Αγγίζει όλο σου το είναι, όλο το σώμα και το κάθε μέρος της ψυχής σου. Σε αγγίζει γλυκά όμως, χωρίς καμιά βία και πόνο. Σε αγγίζει διαφορετικά. Μόνο οι εχθροί σου θα την πληρώσουν εδώ μόνο εκείνοι θα υποστούν τη ζημιά μέσα στη καταιγίδα.

Σβήνει φωτιές, τις φωτιές που σου καίνε τα σωθικά μέρα νύχτα. Το έχεις ανάγκη αυτό. Ξεσπάς μαζί της. Ξέρεις ότι όσοι σου κάνανε κακό, θα παρασυρθούν μαζί με τη καταιγίδα. Εσύ απλώς θα την βοηθάς λίγο περισσότερο με το να μένεις απαθής και να’ σαι απλώς θεατής. Την αφήνεις εκείνη να δράσει. Διότι η σιωπή και η απραξία κάποιες φορές είναι χρυσός, η φύση, η δικαιοσύνη, φροντίζει για τα πάντα… Ξέρει τι κάνει η καταιγίδα, παρόλο που φαίνεται ανεξέλεγκτη, όλα τα έχει υπό έλεγχο.

Όσα σου έχουν κάνει, όσο και να σε έχουν πληγώσει έως το έσχατο σημείο, εκεί που το φωνάζεις μέσα σου με μια τόσο δυνατή κραυγή χωρίς όμως ήχο, σε φέρνουν στο αμήν. Να ξέρεις, μετά την καταιγίδα, αποκαλύπτεται ο φταίχτης, ο δολοφόνος των καλών σου συναισθημάτων. Πάντα φαίνεται στην επιφάνεια αυτός ο λόγος που φταίει, αυτό το πρόσωπο. Οι καταρρακτώδεις βροχές και ο άνεμος δεν θα τον αφήσουν να κρυφτεί πουθενά. Και θα την πληρώσουν. Όχι πολύ ακριβά διότι τους λυπάσαι κατά βάθος, όσο και αν σε πλήγωσαν.

Πόσο όμορφη φαίνεται η φύση και η ζωή μετά την καταιγίδα φίλε. Αλήθεια, είναι στιγμές που αξίζει να τις ζεις!

Του Νεόφυτου Βασιλείου
anapnoes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...