Ψαρονέφρι με αγκινάρα


Υλικά για 4 άτομα:
  • 12 φρέσκες αγκινάρες
  • 2 ψαρονέφρια
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. δυνατή μουστάρδα
  • 8 λεπτές φέτες μπέικον
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 10 φύλλα φασκόμηλου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

1. Βράζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε να βράσουν για 20΄-25΄, μαζί με το χυμό λεμονιού και αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210° C. Καθαρίζετε και κόβετε το κάθε ψαρονέφρι σε τέσσερις φέτες. Τις τοποθετείτε σε ένα πυρέξ, τις αλατοπιπερώνετε και τις αλείφετε με τη μουστάρδα και το μπούκοβο και από πάνω βάζετε μερικά φύλλα φασκόμηλου. Τυλίγετε την κάθε φέτα με 1 φέτα μπέικον.

3. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε στα τέσσερα και το βάζετε στο πυρέξ. Πλένετε το σκόρδο, το κόβετε στα δύο (μαζί με τη φλούδα του) και το βάζετε και αυτό στο πυρέξ, μαζί με την ντομάτα κομμένη στα τέσσερα. Προσθέτετε τις αγκινάρες στραγγισμένες και τα υπόλοιπα φύλλα φασκόμηλου. Ραντίζετε με ελαιόλαδο, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Ψήνετε στο φούρνο περίπου για 45΄ μέχρι να ροδίσουν όλα τα υλικά.

4. Στη διάρκεια του ψησίματος περιχύνετε το κρέας με το ζουμί που υπάρχει μέσα στο πυρέξ και γυρίζετε από την άλλη πλευρά τις αγκινάρες για να μην αρπάξουν. Στα μισά του χρόνου ψησίματος μπορείτε να ελαττώσετε τη θερμοκρασία στους 180° C. Σερβίρετε αμέσως.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...