Κολιοί στο φούρνο με πατάτες

0

Λαχταριστό και μεσογειακό πιάτο για το μεσημεριανό σας.

Υλικά
Για 2 - 4 άτομα
  • 4 κολιοί καθαρισμένοι
  • 3-4 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
  • 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. 
  •  Τοποθετήστε τους κολιούς σε ένα ταψί, και στη συνέχεια ανακατεύετε την πάστα ελιάς και το μισό λάδι. 
  • Περιχύνετε το μείγμα ελιάς πάνω από τα ψάρια, φροντίζοντας τα ψάρια καλυφθούν μέσα και έξω.
  • Προσθέστε τις φέτες λεμονιού στη κοιλότητα των ψαριών.
  • Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και προσθέστε τις στο ταψί.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
  • Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με μια τραγανή πράσινη σαλάτα.
sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top