Λαχταριστό και μεσογειακό πιάτο για το μεσημεριανό σας.
Υλικά
Για 2 - 4 άτομα
Για 2 - 4 άτομα
- 4 κολιοί καθαρισμένοι
- 3-4 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
- 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
- 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
- Τοποθετήστε τους κολιούς σε ένα ταψί, και στη συνέχεια ανακατεύετε την πάστα ελιάς και το μισό λάδι.
- Περιχύνετε το μείγμα ελιάς πάνω από τα ψάρια, φροντίζοντας τα ψάρια καλυφθούν μέσα και έξω.
- Προσθέστε τις φέτες λεμονιού στη κοιλότητα των ψαριών.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και προσθέστε τις στο ταψί.
- Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
- Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με μια τραγανή πράσινη σαλάτα.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.