Ξύπνα ρε, σου ρουφάνε τη ζωή! Γίνε πια η επιλογή σου!


Σταμάτα να παραπονιέσαι πως δεν κοιμάσαι το βράδυ.

Μέχρι τώρα στη ζωή σου κάθε θέλω των δικών σου ανθρώπων το θεωρούσες διαταγή.
Ότι περνούσε από το χέρι σου, έτρεχες με χαμόγελο και ευχαρίστηση να το κάνεις.
Κατάφερες να έχεις γύρω σου ανθρώπους ικανοποιημένους και ευχαριστημένους. Έγινες η καλή φίλη, η τέλεια κόρη και αδερφή και η ιδανική κοπέλα που θα διάλεγε ένας άντρας.

Σε κάθε ερώτηση εκείνης της μοναδικής, που μπήκε στη ζωή σου για να σε ξυπνήσει, εσύ σιωπάς. Σε ρωτά γιατί και εσύ της λες πως έτσι πρέπει. Δε σε άκουσε ποτέ να λες πως θες να κάνεις κάτι. Σε έμαθαν να μην έχεις φωνή. Σε έμαθαν να κατεβάζεις το κεφάλι και να ψευτοχαμογελάς. Σου έδωσαν τα πάντα κι εσύ νομίζεις πως πρέπει να το ξεπληρώσεις έτσι.
Με το να γίνεις αυτό που θέλουν.
Με το να κάνεις ότι θέλουν.
Με το να μην αντιδράς σε αυτό που θέλουν.
Όλα για όλους και τίποτα για σένα. Γιατί ξέχασες, μάλλον, πως η ζωή δεν είναι ένα πάρε δώσε. Λυπάμαι αλλά δε λειτουργεί αυτό το ψέμα που φρόντισαν να βάλουν στο μυαλουδάκι σου. Αυτό που έδωσες δε θα σου επιστραφεί. Κάνε το καλό αφού αυτό έχει  ψυχή σου, μα μην το περιμένεις κι από τους άλλους. Αυτήν μονάχα απογοητεύεις.

Ενοχική είσαι. Και μαριονέτα, ναι, θα τολμήσω να σου πω. Σαν σε κουνήσουν θα κάνεις την κίνηση σου μα με δική σου πρωτοβουλία τίποτα. Γιατί δεν πρέπει, θα ξαναπείς κι αν μπορούσαν όλοι θα σε χαστούκιζαν. Ξύπνα ρε, σου ρουφάνε τη ζωή. Ξύπνα ζούνε στην πλάτη σου. Ως πότε, πες μου. Είσαι άνθρωπος και έχεις θέλω. Ζωντάνεψε επιτέλους τα όνειρά σου. Τα έχεις αφήσει να πέσουν σε λήθαργο, όπως σε λήθαργο έχει πέσει κι η ζωή σου.
Μη γίνεις αχάριστη, όχι. Μη γίνεις κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά αντέχεις.
Γίνε όμως η επιλογή σου. Θες ελευθερία αλλά δε το φωνάζεις. Αυτή τη ριμάδα τη φωνή σου την έχεις στα μοναχικά ξεσπάσματα σου. Τι να το κάνεις αυτό, μου λες; Πώς θα τους δώσεις να καταλάβουν ότι δε πάει άλλο έτσι;

Σταμάτα να παραπονιέσαι πως δεν κοιμάσαι το βράδυ. Πάψε να κλαις και να φοβάσαι. Απλά αύριο, ξύπνα. Μην ανοίγεις απλά τα μάτια. Δε θα σταματήσουν να σε αγαπούν αν απλά σε δουν ευτυχισμένη.

Της Έφης Μπαμπούρη
anapnoes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...