Ομελέτα με μπέικον και σπαράγγια


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Υλικά
Για 2-4 άτομα
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκκομένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
  • 5 λωρίδες ψιλοκομμένες
  • 8 ολόκληρα αβγά
  • 2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, τα σπαράγγια, το μπέικον, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες.
  • Αφήνουμε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...