Τυρόπιτα. Πιό εύκολη δεν γίνεται. Χωρίς φύλλο στο τσακ μπαμ !


Σίγουρα θα την ευχαριστηθούν όλοι όσοι την δοκιμάσουν.

Υλικά
  • 1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 γιαούρτια στραγγιστά
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) βούτυρο λιωμένο
  • 4 αβγά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λίγο άνηθο (εγώ έβαλα και ελάχιστο δυόσμο μέσα)
Εκτέλεση
  • Αλείφουμε το ταψί μας με λιωμένο βούτυρο και το ραντίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
  • Ανακατεύουμε μέσα σε μπολ το γιαούρτι,το αλεύρι, το βούτυρο,τη φέτα,τα αυγά και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
  • Αδειάζουμε το παχύρευστο μείγμα στο ταψάκι μας και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Ραντίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Zεστή και κρύα είναι το ίδιο νόστιμη!!!Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!

igastronomie

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...