Κοτόπουλο με αρακόρυζο


Υλικά:
  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 300 γρ. ρύζι νυχάκι ή basmati
  • 2 φλιτζάνια αρακά
  • 200 γρ. ζαμπόν σε κύβους
  • 2 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. φυτική μαργαρίνη
Εκτέλεση:
  • Παίρνουμε τα στήθη και τα κόβουμε σε λωρίδες, τα αλατοπιπερώνουμε, τα περνάμε από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη φρυγανιά που έχουμε ανακατέψει με την παρμεζάνα.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει και κάψει λίγο ρίχνουμε μέσα το παναρισμένο ψαχνό του κοτόπουλου και το τηγανίζουμε για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και το ίδιο από την άλλη.
  • Τα διατηρούμε ζεστά και βράζουμε το ρύζι.
  • Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο και τηγανίζουμε τις πιπεριές φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν, ύστερα ρίχνουμε το ζαμπόν για άλλα 5 λεπτά και τέλος ρίχνουμε τον αρακά τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι.
  • Σερβίρουμε το ρύζι σε φόρμα και το κοτόπουλο σε πιατέλα με φύλλα μαρουλιού και τοματίνια.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...