Εκείνοι που τολμούν να σταθούν απέναντι στους πολλούς.


"Θαρραλέος ανήρ εν πάσιν αμείνων”

Σε τούτους τους δυσοίωνους καιρούς που όλα γύρω μας σκεπάζονται από την αχλύ του ψέματος, της διαστρέβλωσης, της παρεξήγησης, του δόλου εκείνοι που τολμούν να σταθούν απέναντι, να δουν με καθαρή ματιά, να σπάσουν τη συγκαλυπτική κρούστα της υποκρισίας, που τολμούν να ζήσουν χωρίς τις παραμορφωτικές μάσκες, στους αμείνονες του κόσμου τούτου θεωρώ.

Εκείνοι που τολμούν να μείνουν μόνοι αν είναι να κάνουν έκπτωση στις αξίες τους. Δίνουν μάχη καθημερινή για να κρατήσουν το φως στην ψυχή τους.

Παίρνουν απ’ το χέρι τους φόβους τους και προχωρούν μαζί. Ελπίζουν, προσδοκούν και χωρίς δίχτυ ασφαλείας ρισκάρουν, διακινδυνεύουν ανοίγονται σε νέες προκλήσεις. Λειαίνουν τις γωνίες του εγωισμού τους. Πραγματοποιούν τα όνειρά τους ακόμα κι όταν οι δυσκολίες και το καχύποπτο βλέμμα ρίχνει το σκοτάδι πάνω τους.

Πληγώνονται από την αγάπη κι αγαπούν ξανά υπερβατικά, πιο πολύ. Επιλέγουν το διαφορετικό κι είναι έτοιμοι να καταβάλλουν το βαρύ αντίτιμό του. Εκείνοι που μάχονται με το συνετό εμπεριστατωμένο λόγο τους την αδικία και διακόπτουν την ένοχη σιωπή αδιαφορώντας για την όποια λοιδορία.

Γνωρίζουν την ανεπάρκειά τους. Mα τα μάτια τους είναι στραμμένα στους μακρινούς ορίζοντες μιας πραγματικής ζωής αληθινής, ελεύθερης από το ψυχοφθόρο πλήθος των κάθε είδους -ισμων των καταναγκασμών.
Εκείνοι που τολμούν…

Είναι δίπλα μας, πάντα ήταν δίπλα στην αδιαπραγμάτευτη αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι μπροστά μας να οδηγούν, να δείχνουν δρόμο κι είναι αυτοί που αλλάζουν με τα χέρια την καρδιά το νου τους το ιστορικό γίγνεσθαι αυτού του κόσμου.

Γράφει η Αρσινόη Βήτα
thessalonikiartsandculture

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...