Σιροπιαστό κέικ λεμονιού με γιαούρτι

0

απολαύστε ένα φανταστικό κέικ με βελούδινη υφή.

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο υγρό κέικ λεμονιού με γιαούρτι και σιρόπι λεμονιούγια να απολαύσετε ένα φανταστικό κέικ με βελούδινη υφή σε μια τέλεια γευστική απόλαυση.

Υλικά συνταγής

Για το κέικ λεμονιού/γιαουρτιού:
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι λεμονιού:
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλική
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα και λαδώνετε ή βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ 24 εκ. περίπου.
  • Για το κέικ λεμονιού/γιαουρτιού: Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε σταδιακά, ένα ένα, τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν.
  • Κοσκινίζετε το μισό αλεύρι πάνω στο μείγμα και χτυπάτε. Επαναλαμβάνετε με τη προσθήκη του άλλου μισού γιαουρτιού, το υπόλοιπο μισό χυμό λεμονιού και κοσκινίζετε και το υπόλοιπο αλεύρι. Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
  • Για το σιρόπι λεμονιού: Εν τω μεταξύ βάζετε σε μια κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και 3/4 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, για 2-3 λ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μόλις κοχλάσει το κατεβάζετε πάλι στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 3-5 λ μέχρι να πήξει. Περιχύνετε το ζεστό κέικ με το ζεστό σιρόπι. Πασπαλίζετε το κέικ με ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top