Μαραθοκεφτέδες με φέτα


Ένα πιάτο με με έντονη γεύση και άρωμα

Υλικά
  • 3 ματσάκια μάραθο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ούζο
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 1 -2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • Προαιρετικά μία χούφτα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μυρώνια, καυκαλίθρες)
  • πιπέρι
  • Ηλιέλαιο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Πλένουμε και χοντροκόβουμε τον μάραθο (εκτός από τα κοτσάνια) και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο και παίρνουμε δύο κουτάλια της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας.
  • Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς και συνοδεύεται ωραία με ταραμά.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...