Να θυμάσαι να του λες ότι είναι ο άνθρωπός σου

0

Γιατί έτσι θα μάθει να σου το λέει κι εκείνος.

Είναι ο άνθρωπός σου! Πάνω απ΄ όλα, αυτό, ο άνθρωπός σου. Και μετά είναι πολλά ακόμα, είναι ο φίλος σου, ο εραστής σου, ο πατέρας των παιδιών σου. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος είναι ικανός να σε ανεβάσει στα σύννεφα, είναι όμως εξίσου ικανός να σε πάει μια βόλτα και μέχρι τον πυρήνα της γης! Να σε ρίξει κάτω, πιο κάτω και από το κάτω, πυρήνας βρε παιδάκι μου. Νευράκια τσαταλάκια. Πάτος και βάλε! Άπειρη η απόσταση των δύο συναισθημάτων. Λατρείας και μίσους. Ικανός και για τις δύο. Είναι απίστευτο πως μπορεί και το κάνει, μα το κάνει, γιατί είναι ο άνθρωπός σου. Αυτός που θα είναι δίπλα σου για να κάνει αυτό το «ταξίδι» λίγο πιο ενδιαφέρον.

Για να βγάλει στην επιφάνεια όλα σου τα συναισθήματα, στον υπερθετικό βαθμό τους.

Για να βρει όλες τις «ατέλειες» σου και να σου τις τρίβει κάθε τόσο στη μούρη, με κείνο το πειραχτικό γέλιο και στυλάκι, που εσένα όμως σε τρελαίνει.

Για να βρει όλες τις αδυναμίες σου και να σταθεί βράχος δίπλα σου για να σε δυναμώσει.

Για να ανακαλύψει όλες τις ανάγκες σου και να τις κάνει δικές του έτσι ώστε να τις εξαφανίσει.

Για να διαβάζει όλους του πόθους σου και να τους εκπληρώνει.

Για να ψάχνει να βρει τρόπους να σε κάνει να γελάς.

Θα είναι δίπλα σου για να σου θυμίζει ότι ποτέ δε θα είσαι μόνη. Και το πιο σημαντικό, θα είναι εκεί για να ζεσταίνεις παγωμένα πατουσάκια! (εντάξει όχι και το πιο σημαντικό).

Σκέψου μόνο την έκφραση σου όταν τον σκέφτεσαι ή θυμάσαι μια σκηνή μαζί του. Άπειρα συναισθήματα ζωγραφίζονται στο πρόσωπο σου. Γιατί τα έχει κερδίσει. Γιατί σε έχει δεχτεί, όπως κι εσύ εκείνον, με όλα τα στραβά και ανάποδα που κουβαλάς, με τις ιδιοτροπίες σου και τις παραξενιές σου. Μη σου πω ότι τα έχει αγαπήσει κιόλας! Αυτό δεν θέλεις άλλωστε; Να σε αγαπήσουν όπως είσαι, με την ελπίδα ότι εκείνος που θα σε αγαπήσει, θα βγάλει από μέσα σου τον καλύτερο εαυτό σου.

Είμαι σίγουρη πως έχεις κρατήσει σαν φυλαχτό, εκείνο το βλέμμα του, το πιο ξεχωριστό, όταν σε κοιτάει και τα μάτια του λάμπουν και χαμογελούν ταυτόχρονα. Και είναι αυτό το βλέμμα της απόλυτης αγάπης και αφοσίωσης, της υπόσχεσης ότι θα είναι εδώ. Της αίσθησης  ότι είναι δικός σου.

Είναι αυτός που σε έκανε να ονειρευτείς το μέλλον σου μαζί του. Βρήκε την θέση του στα όνειρα σου. Δυνατά όνειρα, που αντέχουν σε βάθος χρόνο και εκπληρώνονται. Γιατί είστε δύο πλέον να παλεύετε γι’ αυτά.

Είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να διαβάσει ακόμα και τις κινήσεις σου. Τον τρόπο που μιλάς ή κάθεσαι, τον τρόπο που θα τον κοιτάξεις ή θα αποφύγεις να το κάνεις. Σε ξέρει καλά, όπως καλά ξέρεις κι εσύ εκείνον. Εδώ δεν χωρούν μυστικά. Κι αν χωρέσουν θα είναι για λίγο.

Ένα μόνο να θυμάσαι…να του το λες! Πόσο σημαντικός είναι για σένα, πόσο τον αγαπάς. Να του μιλάς για όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που προσέχεις και λατρεύεις πάνω του. Να του το θυμίζεις γιατί είναι σαν μικρό παιδί και το έχει ανάγκη. Γιατί έτσι θα μάθει να σου το λέει κι εκείνος.

Της Αλεξάνδρας Πετρίδου
anapnoes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top