Αχνιστά πράσα με τυρί


Το γρήγορο αυτό φαγητό έχει γεύση… λουκούμι

...χάρη στη γλύκα που βγάζουν τα πράσα (αλλά και τα ξαδέλφια τους, τα φρέσκα κρεμμυδάκια), μόλις μαγειρευτούν.

Υλικά:
  • 1 κιλό πράσα (κόβεις και πετάς τα πράσινα φύλλα, όπως στα φρέσκα κρεμμυδάκια)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 -2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • Ελαιόλαδο
  • Περίπου 200 γρ. τυρί έμενταλ (και λίγη γκούντα, αν θέλεις), κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (ή ποικιλία αρωματικών πιπεριών)
Εκτέλεση:
  • Ξεφλουδίζεις τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα πλένεις με άφθονο νερό.
  • Κατόπιν τα κόβεις σε ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος) και τα ρίχνεις απευθείας στην κατσαρόλα μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό.
  • Ανάβεις το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και αφήνεις τα λαχανικά να σιγοβράσουν (να αχνίσουν) με ανοιχτό καπάκι για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Τα ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα, κλείνεις το μάτι, αποσύρεις την κατσαρόλα και ρίχνεις το ελαιόλαδο (2 – 3 κουταλιές της σούπας, τόσο ώστε να λαδωθούν καλά τα λαχανικά, χωρίς να κολυμπάνε).
  • Σκορπίζεις τα τυριά, ρίχνεις το πιπέρι και τέλος τις πιπεριές ανακατεύοντας καλά.
  • Ξαναβάζεις το φαγητό επάνω στο μάτι και το αφήνεις μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Σερβίρεται ζεστό.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...