Κοτόπουλο μεσογειακό με πατάτες πιπεριές και φέτα στο φούρνο


Ένα υπέροχο πιάτο με τις φανταστικές μεσογειακές γεύσεις.

Υλικά συνταγής
  • 8 μπουτάκια (μόνο τα ποδαράκια) κοτόπουλου
  • 750 γρ. πατάτες κομμένες σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 5 λ. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τις κόβετε σε μέτριους κύβους.
  • Πλένετε, στεγνώνετε το κοτόπουλο, το βάζετε σε λαδωμένο ταψί, το αλατοπιπερώνετε, το πασπαλίζετε με τη πάπρικα και ανακατεύετε. 
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τις πατάτες. 
  • Περιχύνετε με το λάδι, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά, και προσθέτετε 1/2 φλ. νερό ή ζωμό κότας. 
  • Ανακατεύετε προσεκτικά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Ψήνετε για 30 λ με σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το ταψί. Μετά προσθέτετε τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ διαλυμένο με τη ζάχαρη σε 1/2 φλ. νερό (ή ζωμό κότας) και τις ελιές και μαγειρεύετε για 25-30 λ επιπλέον με ξεσκέπαστο ταψί ή μέχρι να γίνουν τα μπουτάκια και τα λαχανικά, μαλακώσουν. 
  • Πέντε λ πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο προσθέτετε τη φέτα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
  • Το βγάζετε από τη φωτιά το αφήνετε για 10 λ στο ταψί να “σταθεί” το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα μαϊντανό και σερβίρετε.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...