Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες με πατάτες στο φούρνο


Πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 7 πατάτες, κομμένες σε φέτες
Για τη μαρινάδα:
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένα
  • 1 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
Για τις πατάτες:
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, τις φέτες το σκόρδο και τις μπριζόλες χοιρινού κρέατος. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ξίδι και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με ρίγανη και ανακατέψτε.Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, και αφήστε τη μαρινάδα για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Για τις πατάτες: Τοποθετήστε τις πατάτες σε ταψί , μέσα σε λαδόκολλα, περιχύστε τες με ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και πασπαλίστε τες με τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σκεπάστε τις πατάτες με άλλη λαδόκολλα και ενώστε τις άκρες για να σφραγιστούν. Ψήστε στους 180 ° C για περίπου 45 λεπτά.

Για τις μπριζόλες: Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, και τσιγαρίστε τις μπριζόλες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βγάλτε την επάνω λαδόκολλα από τις πατάτες και τοποθετήστε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες. Ξανακαλύπτετε με τον ίδιο τρόπο με τη λαδόκολλα να σφραγίσει και ξαναβάζετε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος που έχουν οι μπριζόλες. Βγάλτε τις μπριζόλες από το φούρνο και ψήστε τις πατάτες χωρίς την επάνω λαδόκολλα για 20′ περίπου για να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...